Refinansiering med betalingsanmerkninger

Inkasso og betalingsanmerkninger er ikke noe å skamme seg over. Mange nordmenn står i samme situasjon. Det viktigste er kun å ta kontroll over situasjonen, og jobbe mot å betale ned gjeld og bli kvitt betalingsanmerkningene. Smålån, minilån, forbrukslån og lån uten sikkerhet, er alle synonymer for problemet som krever samme løsning: refinansiering! Selv med betalingsanmerkninger er dette et tilbud som står åpent i flere banker og finansieringsforetak.

  • Få lavere rente med refinansiering
  • Refinansiering er tilgjengelig selv med betalingsanmerkninger
  • Bruk refinansieringens fordeler for å bli kvitt betalingsanmerkninger

Betalingsanmerkninger

Purringer, betalingsanmerkninger og inkasso er resultatet av ubetalte regninger og nedbetalinger fra banken. Dersom disse regningene står ubetalte over lengre tid, vil flere purringer lede til inkassovarsling og betalingsanmerkninger. Dette er merker som vil bevares i opptil 3 år, og kan innskrenke dine muligheter. Ikke bare blir det nærmest umulig å ta opp nye lån, det kan også forhindre deg for å ta opp nye mobilabonnement eller nødvendige tjenester som strøm.

Banker vil alltid gjennomføre en kredittsjekk på nye kunder, som gjør det umulig å gjemme betalingsanmerkninger. Men de er derimot ikke umulig å bli kvitt. Løser du opp saken og betaler ned det du skylder, fjernes de fra registeret etter en saksbehandling. Refinansiering er også et godt alternativ, som gjør regningene lettere å holde kontroll over og å betale de ned. Med andre ord er en situasjon med betalingsanmerkninger aldri håpløs.

  1. Ubetalte regninger fører til betalingsanmerkninger
  2. Betalingsanmerkninger varer i opptil 3 år
  3. Dette innskrenker dine muligheter i banker

Refinansier med sikkerhet

Et nyttig økonomisk hjelpemiddel om du som sitter med gjeld du ønsker å refinansiere, er å bruke eiendeler som sikkerhet. Tar du opp refinansiering i en ny bank, kan dette styrke din posisjon og muliggjøre bedre låneavtaler. På denne måten kan dermed banken forsikre seg om at de ikke risikerer å miste for mye verdier, dersom du ikke er i stand til å gjennomføre avtalte nedbetalinger i tide.

Ta gjerne kontakt direkte med banken din, eller et nytt låneforetak, for å sjekke mulighetene for refinansiering med sikkerhet i ditt hus. Dette nye lånet blir da tatt opp som et nytt boliglån, og dine forbrukslån blir bakt inn i huslånet. På den måten sitter du med et større og stabilt lån, framfor mange små lån fra en rekke ulike banker og finansieringsforetak. Det blir med andre ord en bedre økonomisk løsning for hverdagen.

Disse kan søke om refinansiering

Har du et eller flere forbrukslån og kredittlån, har du nok tidligere bestått flere av de samme kravene som også gjelder for refinansiering. De vanligste kravene er at søker må være over 20 år, ha en fast inntekt, og være bosatt i Norge. Mange tilbud om refinansiering er forbeholdt de som ønsker bedre vilkår på sine lån. Dersom du da har betalingsanmerkninger, må du forvente å få avslag på de mest gunstige tilbudene.

Sammenlign refinansiering

For at du kan finne de beste tilbudene, uansett økonomisk situasjon, er det viktig å sammenligne. Med betalingsanmerkninger kan dette være spesielt viktig, da ikke alle tilbudene står åpent. Tilbudet du har fått i din nåværende bank, kan være et godt utgangspunkt for andre tilbud på markedet. Videre kan du henvende deg til nye banker og finansieringsforetak ved å sammenligne detaljer som nedbetalingstid, generelle vilkår, effektiv, og nominell rente.

  • Ulike refinansieringstilbud er dyrere enn andre
  • Finn de beste rentene ved å sammenligne på nett
  • Et sammenligningstjeneste på nett kan gjøre jobben lettere

Ta eventuelt kontakt med en økonomisk rådgiver. eller en sammenligningstjeneste på nett, for et utvalg av de beste valgalternativene for din situasjon. Disse tjenestene skal være uforpliktende og gratis tilgjengelig. Med flere betalingsanmerkninger, er det uansett lurt å få en profesjonell til å sette opp en bedre nedbetalingsplan for deg. Mange privatpersoner har tidligere takket hjelp fra familie eller profesjonelle, for å ha kvittet dem med betalingsanmerkningene sine.

Konklusjon

Bruk samlelån som hjelpemiddel, når du sliter med mange forbrukslån eller kredittlån. Med betalingsanmerkninger er refinansiering med sikkerhet beste løsning. Ved å slå sammen en rekke forbrukslån, eller å sette det inn i huslånet ditt, kan du få en bedre oversikt fra måned til måned. Dette gir muligheter for bedre renter, nedbetalingstid og generelle vilkår. Sammenlign ulike tilbud på nett for å se hvordan du kan spare penger, og bedre egen økonomisk situasjon.

Les også: https://www.huseierne.no/nyheter/fradrag-for-refinansiering/

Vanlige spørsmål og svar

Kan jeg få forbrukslån med betalingsanmerkninger?

Nei, lån uten sikkerhet med betalingsanmerkning vil være nærmest umulig. Med betalingsanmerkninger kan banken fort oppfatte deg som usikker og useriøs, selv om dette ikke er tilfellet. Løsningen vil være refinansiering av dine tidligere forbrukslån, og skape en ny nedbetalingsplan, før ny søknad.

Hvordan fungerer refinansiering med betalingsanmerkninger?

Dersom du sitter med flere betalingsanmerkninger er det vanskelig å ta opp lån, eller søke om bedre refinansiering. Istedenfor er refinansiering med sikkerhet det beste alternativet. Dette fungerer som et nytt boliglån, som inkluderer dine forbrukslån. Du vil få en større regning i måneden, med bedre vilkår.

Hvor kan jeg finne best refinansiering?

Det lønner seg alltid å søke markedet etter de beste alternativene. Du kan eventuelt først henvende deg direkte til din bank for muligheter, og deretter sammenligne med tilbud andre steder. Eventuelt kan du ta kontakt med et sammenligningsfirma på nett, for et utvalg uforpliktende tilbud.